...

9. Maden Mühendisliği Eğitim Çalıştayı Gerçekleştirildi!

9.MADEN MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM ÇALIŞTAYI

TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından periyodik olarak düzenlenen Eğitim Çalıştayı'nın dokuzuncusu 19 Kasım 2016 tarihinde Adana Şubesi tarafından Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü katkılarıyla düzenlenmiştir.

• Bu Çalıştaydan Önce Yapılan Sekiz Çalıştayın Değerlendirilmesi,
  • Maden Mühendisliğinin Mevcut ve Gelişen Çalışma Alanlarının Değerlendirilmesi,
  • Maden Mühendisliğinde İstihdam, Ücret ve Sosyal Haklarının Değerlendirilmesi,
  • Maden Mühendisliği Bölümlerinin Uygulanan Kontenjan, Akademik Personel ve Tercih Edilebilirliği Açısından Değerlendirilmesi,
  • Maden Mühendisliği Eğitiminde Ders Programlarının ve Laboratuvar Olanaklarının Değerlendirilmesi.

Konularının işlendiği çalıştaya 3 dekan, 1 dekan yardımcısı, 2 fen bilimleri enstitü müdürü, 13 bölüm başkanı, 1 bölüm başkan yardımcısı, 16 öğretim görevlisi, oda yöneticileri ile TMMOB Maden Mühendisleri Odası  üyeleri ve maden mühendisliği bölümü öğrencileri katılmıştır.

Çalıştay sonrası oluşan görüşler maden mühendisliği eğitiminin sorunlarının çözümü amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurumu ve maden mühendisliği bölümleri ile paylaşılacaktır.